Saturday, September 28, 2013

kalian sahabat kalian juga teman

bismillah wa sollu a'lan nabi muhammad sollahu a'laihi wa salam

sayu,
sebak,
hiba,
sedih,
pilu,
kecewa,
hampa.

Perasaan yang sangat-sangat membuatkan aku berasa terpukul dengan diri sendiri.Di saat teman-teman lain sibuk berjuang, aku dengan penuh rasa bangga merasakan aku jua berjuang,namun dalam landasan yang berbeza. Aku merasa aku jua sahabat mereka, tapi alangkah meluatnya aku dengan diri sendiri bila menganggap diriku sebagai SAHABAT kalian,tetapi kesusahan,keperitan,kepayahan yang kalian lalui hanya dipandang sepi oleh aku.Beralasan aku jua berjuang,tapi dalam ruang lingkup berbeza.

Sungguh, hina pandanganku padaku. Hanya bertopengkan pandangan manusia, aku tertipu dengan diriku sendiri. Walhal, pandangan Dia padaku, adakah aku utamakan? Membiarkan sahabat( layakkah aku menjadi sahabat mereka) berususah payah ,bersengkang mata, berpenat lelah hanya demi menebus kembali maruah kegemilangan islam.

Aku pejuang yang perasan diri sebagai sang  pejuang. Hakikatnya, aku hanyalah pejuang dalam  zon selesa, pejuang manja, yang memilih-milih untuk berada di bawah keadaan yang selesa.

Kepadamu, duhai sahabat seperjuangan, yang sama-sama berjanji setia demi agamaNya, kudoakan kalian sentiasa dalam lindungan,mahabbah dan maghfirahnya, aku jua ingin istiqomah sperti kalian.

Sejujurnya, aku rindu untuk bersama dengan kalian lagi, walau sebenarnya jarak bukanlah pemisah,tapi,yang memisahkan kita adalah disebabkan PENGECUTnya aku. Maaf aku membiarkan kalian berjuang tanpa sokongan. Aku benar-benar rindu dengan JALIDAH HIDAYATI & WAN NUR SYAMIMI. Rindu permusafiran bersama, rindu ditarbiyah bersama.

Aku merasakan aku terlalu jauh dengan kalian,JAUH..JAUH & makin JAUH..kerna aku bukan kalian

BUATMU TEMAN, MOGA SENTIASA TSABAT, TERUS TERANG CEMBURU MENGUASAI DIRI,KALIAN DEKAT DENGAN ILAHI .MAKIN MEMBAIKI DIRI.

kupohon agar kalian tergolong bersama umat terpilih yang bersama-sama bergandingan dengan utusan Allah, Muhammad s.a.w menuju syurgaNYA..AMEEN

maafkan kekerdilan aku..


No comments:

Post a Comment